torstai 3. tammikuuta 2019

Vaihteeks Naruskale talaven pakkasennätys. (2036)

Onkhan tää kylä muttumasa kylymempään suuntaan, vaikka pitäs olla isosa kuvasa lämpenemäsä. Aikas kuiva keli viimoyöltä ja aikaselta aamulta. Viralliset enkat Ilimatieteellaitoksen Naruskan asemalta on -32,2 astetta. Kallelan mittarisa käväs melekeen samat lukemat. Tukikohta ollämpösempi, eli -30,7 astetta alimmillasa.

Piti kävästä Kallelammökilä hiukka tarkistelemasa lämpötiloja kämpän sisälä. Alako sisälämpötilat läheneen kolomeetoista astetta, nimpiti Ukan käyvä huoltolenkki sielä.

Näplin muutamavvalokuvanki. Teerijäkin näjin kahesa paikasa, mutta net oli arkoina, eikä jääny kameralle tallentuun. Kallelan mökkitielä kaks ukkova ja Naruskan kylätien koivuisa tusinan parvi molempija. Onneks niile on pehemijää lunta painela yöks kieppiin. Ukan mittarisa on lunta 34 senttijä.

Viilijännäköstä on jokivesi näilä keleilä. Tuosson muutama kuva Kallelarrannasta ja Siekan sillalta. Pakkaset muokkailee veevvirtausta...Mummeli saattaa vielä muokkaila yhen viteompätkän Kallelasta. Nysse läks lämpöseks ajetula pirssilä otattelleen hiukka veriarvoja. Ommeinaan tauti kestänny tarkemmin kalenteriloita kuttutkailima jo puoltoistakuukautta hällä...

Tukikohasta pakkasta pitelemissiin tähä.

2 kommenttia:

 1. Ehtoota

  Aikas pitkään on mummelin tauti kyllä jo kestänyt. Toivottavasti saa helpotusta tautiin pikimmiten.

  Alkaa olemaan teillä kunnon talven merkit siellä. Kumpa olisi täälläkin. Mutta aina kun satelee lunta niin keli hyppää pakkaselta plussalle ja perään tulee vettä.

  Oletkos Ukka huomannut/kerinnyt vilkaisemaan sähköpostia? Onkohan kyselyni tullut perille?

  Eipä mulla kummempia. Maisemia ihailemisiin

  VastaaPoista
 2. Moro Teemu! Eipä ole sähköposteissa pikahakemisella sellasta, johon en olis vastannu...Laitappas uuvelleen.

  Ukka Matinpoika

  VastaaPoista