lauantai 1. marraskuuta 2014

Pyhäinpäivän päivälliskattaus Naruskan tapaan.

Naruskan Pyhäinpäivää vietettiin rauhalliseen tapaan. Isompia ja pienempiä kynttilöitä poltettiin sekä ulkona että sisällä asiaankuuluvin muisteloin.



Keittiössä hyöri kokkikolmosta kaikille ruokalajeille omansa. Ensin arvelutti hieman, miten juttu onnistuu, mutta kaikki selvittivät vastuuosuutensa täysin pistein. Ainakin, jos paikalla olleita kutsuvieraita uskominen on.

Ruokapöytä katettiin Tukikohdan isoon saliin. Alkupaloiksi maisteltiin savukalalla ja aurajuustolla täytettyjä ruisnappeja. Ruistaikinaan leivottuja sarvia oli yksi kokki täytellyt kylmäsavuporolla ja paprikalla ja emmentaljuustorasteella. Alkupalan painikkeena oli kuumaa glögiä, alkoholitonta sellaista.

Pääruokana oli maalintupataa, jonka raaka-aineet olivat metsän parasta antia, eli metsoa, teertä, riekkoa ja pyytä. Uunipata hautui sadassaviidessäkympissä neljättä tuntia. Suurustettu pata sai kaverikseen imellettyä puikulaperunalaatikkoa, uunissa haudutettuja porkkana-, punajuuri-, lanttu- ja nauriskuutioita, jotka oli maustettu kevyesti hunajalla ja yrteillä.


Lintupadan kruunasi mustaherukkahillo ja pihlajanmarja-omenahillo pöydästä, padasta itsestäänhän löytyy yksi sen perusaineista, eli pakastemustikat.

Jälkiruuaksi tarjolla oli kaikkien kielet mennessään vienyt karpalo-vaniljajuustokakku tietenkin perkolaattorikahvin kanssa.


Tukikohasta perinnettä edelleen vaalimisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti