sunnuntai 16. heinäkuuta 2023

Kesä kasvattaa. (2822)

Son Lapinkesä lyhyt, mutta sillonkun paistaa, nin myös tapahtuu. Ja paistaahanse tähävvuojenaikaan melekeen kellonympäryksen.

Olen takavuosina arvijoinu hillasatova entusila kotiperilä Naruskala, mutta net havvainnot sillon on ollu joko omija tai emännän havvaintoja. Tällekkessää ei olla hillatilanteeseen sielä tutustuttu, mutta hajatietoja on kertynny, että parempijakin hillakesijä sielonnähty, mitä tämä 2023 näyttäs. Tiijän sevverran säähavvainnoista, että muutamana pahana yönä hilale se sai hallaa kukillesa ja puutetta on ollu myös pölyttäjistä.

Rovaniemi on satakuntakilsaa etelmämpänä, mitä entunen tukikohta. Täälton jo hillahavvainto eiliseltä, että josakin aurinkovasaavala paikala net alakaa kypsymmään. Suolla ei ole käyty, mutta emäntä eilen kävi pyöräilemäsä täsä lähikilometrilöilä Lapirrinteestä ja uskottava on kuvija, että hilla täälä alakaa olleen ämpärijävaille...


Mansikka ommeilä ostosa. Niiton täälä Rovaniemelä kohtuuhyvimmyynnisä, mutta laatu ei aina ole parasta ollu. Hinta on korkijalla, mutta eipä täälä Suomesa saa kohtuuhinnala ennää mistäämmittää. Yhevvirman kolomenkilollaatikoisa on jytyvä tavarata, eikä laatukaan ole huono. Perempi kuin rypälepommi on rypälemansikka, joiton laatikosa usijampija. Eikä keskikoko tavammuotosillakaan ole pienimmästäpäästä.


Jos kasvaa marjat tällekkessää hyvin, nin sammaa voi sanova meitin puutarhan kukkasistaja pensaista, joita eri lajija pukkaa kukkaan päivittäin. Tästä meitin kukkaloistosta on kiittämine talon entisijä omistajija, jotkon perustannu pohjoseen monivuotisila kukila ihajjees puutarhan, jota met saamma täälä ihhaila vähänniinko kaupantekijäisinä. Tuosommuutama kuva takapihan rehevyyvestä...Loppukuusta menemä Naruskale kattelemmaan tarkemmin vanhoja marjapaikkoja. Sitten tiijämä enempi.

Ai niin, eilen tuli Kallelan täynnä olleista kesäviikoista perruutus. Jos nyt jollakin on kalenterisa mahollissuus äkäseen lähtöön, nin Kallela ovvappaana 17.-23.7.2023. Vuokrahinta tuoleppätkäle olis kolomessattaaviiskymppijä.

Urputien Tukikohasta kaupunkikessään totuttelemissiin tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti