sunnuntai 7. toukokuuta 2023

Toisille ja ittelle kotija. (2814)

Maalaistollot onnyt opetellu viikompäivät asumista kaupungisa. Tämei tosin tunnu ihan semmoselta, ninko oikeesa kaupungisa pakokaasujejja metelin keskelä. Lapirrinne sijaittee kolomen kilometrimpääsä Rovaniemen keskustasta omakotialuveela, jotenka täälei liiku kuimmuutama asukas kotijojja takas.

Ontäsä ollu montamonistuista hommaa, vaikka aluks tuntu, että muutto on tostavaan, mutta ei solenniin. Josei emäntä olis lähtöpääsä pakannu laatikompoikinneen koko sen aijjan, mitä talo oli Naruskala myynnisä, nin pakattas varmaan sielä vieläki.

Eikä niitä levitetä paikallesa tavaroita tostavaan, kunnet pittää ensin ettijä ja sittevvielä löytää oikija paikka joka helekutivvermeele.

Eiole huvittannu liijon kirjotela tännekkäämmittään, kunon ollu tätä harrastuksenomasta puuhasteluva, johon meikäläinenki ainakijjokuvuos sitten tojettiin kykeneväks.

Täson tonttija hiukka vähempi, mitä oli kahesajapuolesahehtaarisa Naruskan Tukikohasa. Urputien Tukikohta on vajjaat tuhannennelijöö, jotenka pittää olla tarkkana, ettei ajjauvu vieraale maale...

Entuneki talonomistaja oli lintujen ystävä, koska oli laitelu puolenkytä linnumpönttövä ympärittalova. Ostin puuttuvviinpihapuihin kolomellissää, että saa hiukka linnullaluva kuunela, kuhan siepot ja muut ilimestyy. Eiole niilä kiirettä, kunei ole hyönteisijä ja maasa takapihala ovvielä luntaki malliks.

Jänöjussit pyörii täsä kaikkijen talojen pihoisa. Se tietää haasteita emännäle kukkapenkkijesä kanssa, jos niile innostuu entusen emännän tappaan...


Rautakaupasa täson käyty melekeen jokkaisele päivälejja parraanapäivänä puolenkytäkikkertaa. Kolomekkilometrijä sivu tuntuu matkana semmoselta, että voi hakkee autola vaikka ruuvinkerrallasa. Naruskalta kullähti rautakuppaan, nin synty satakilometrijä autommittariin...

Olema talloon ihan helekutin tyytyväisijä. Sopivankokonen ja rauhallista seutuva. Hiukan on opettelusa lämmönsääjöt ja muut, mutta onneks Roppostuomo on puhelimenpääsä, jos jothain kysyvättarttee.

Nettiyhteyvet sain aikasheleposti täälä kuntoon. Laittelin tieten alut jo sääasemale, kunon niihin tottunnu loppuun viistoistavuotta. Netatmon ostin ja tulin siihentulokseen, että muuta ei sääpuolelta tarvita. Laitan vielä sajemittarin ja tuulimittarin, kun kerkijän. Kallelasahan on samallainen.

Oottelema lämpenevvää, ninko varmaammuallaki eteläämyöten. Täsä ommietinnäsä, mitenkä jatkelen kirjottamista meitin elämästä, jokonnyt siirtynny pysyvästi Naruskankairasta tänne Lapin pääkaupunkiin. Se näkkee, ken ellää.

Käymä Naruskala vielä näyttämäsä halakomakonhen käytön Irinale ja Paavole. Sahahommat sielä käyttää jo Paavola itteekseenki, kun yhesä Kallenkans alottivat sahhauksen muuttotelskeijen keskelä viikkositte.

Urputien Tukikohasta kessääoottelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti