torstai 20. huhtikuuta 2023

Tehtävijensiirtoo.... (2811)

Missie tarviit rojakkaa naisenerkijaa talommiehentehtäviin, nin täss siullon semmonen, tuumasi Irina, Tukikohan uusi emännyys. Tartuin tieten heti toimeen ja kiikutin Irinan pannuhuoneeseen puukattilan putsaukseen, kun hän sen halus opetella.

Se käy työstä, kun kahellaisila sunttirauvoilla putsaa 18 sunttireikää molemmimpuolin kattilata elikkäs 36 reikää kaikkijaan. Eikä siinä tietenkään kaikki, vaan sitten on imuroitava karstarroiskeet ennen sunttikansien takaslaittova ja ennen niijen kiristämistä asemiisa. Sittevvielä alakanavijen tarkka putsaaminen sunttijen karstasta ja myös tuhkampoisto. Saahaan kaikki sataviiskytä kilowattija uunista kuivala koivula irti.

Työ tekijäsä neuvoo, ninku minutkin on opettannu, kunon 28 vuotta harjotellu...ossaa jotenkuten toisele työjärjestykset neuvova. Nyton opetettu sekä Paavole että Irinale, joila tullee kilipailu siitä, kumpi saa kuntoila kerrankuukauvesa vähintään putsaamalla röörit kirkkaiks...

Kattila palakittee putsaajasa puhistuksejjäläkiin raikkalla vevolla...työjjälennäkkee tekijä samantien, kun lattaa pesään koivua puhistuksen jäläkiin.


Tukikohasta levollisimmielin Rovaniemelemmuuttova valamistelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti