torstai 25. elokuuta 2022

Sumuva ja savuja. (2740)

Son selevät syksymmerkit. Nollarajjaa vikkuuttellee aamuöllämmöt ulukona ja aamusumut on varmat. Vielähäntuo näyttit päivälämpötiloja parriinkymppään, joten ei vielä tilata Linko-Jarkkova valamiuteen.

Tuola pannuhuoneesa tullee vängälä mieleen, että puutapolttavat ihimiset on joijenkimmielestä pahat saastuttajat ja muutonkittollot, mutta alakaa mielet ehkä muuttummaan, kuhan muuttuu lihaks nuot ölyjja sähköhhinnat. Meikäläinen lämmäyttää tämän tuhannenkuutijon talosa parilatonnila polttoainetta vuojenaijjan. Ohan siinä hommasa, mutta menopuoli kun pyssyy kohtuullisena, nin son vähänniinko palakkaa hommistasassais.

Viimestelylankkulautakuorma tuli ehtoola Rovaniemeltä jo Tukikohampihhaan. Oottelen sumujehhälävenemistä, nin lähen maalailemmaan niitä räystäslautakuntoojja ovempielikuntoon. Tars loppuviikkoommennesä saaha hommat Kallelasa semmoselemmallile, että ensviikon joutuu passaamaan Helssingihherroja ja lapsosija ketterijä sieltä, steinerikoulukkaat valtaa Tukikohan.

Kallelankikkamera pyörii taas, kun sen olit poistannu joku mökkiläinen nin tehokkaasti käytöstä, että piti tarkkaammiettijä, mikä piha kuuluu mihinkirreikään. Nyt se hikvisijoni siellä pellaa ja laittaa kiltisti kuvija vesijasumutilanteista. Tukikohan kamera pyörii vakkuuttavasti jo kaheksattavuotta, josei enempikkin.Väliaikatietona huommasin tuosa, että kolome karhuva on kaajettu lähialuveelta, kaks Sallasa pohjospuolelta ja yks Savukoskelta läheltä Sallarrajjaa. Karhunkaavothan voi tuoreeltaannähhä Tuosta klikkasemalla.

Tukikohasta maalarikivesmiehehhommiin keskittymissiin tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti