torstai 4. elokuuta 2022

Kunnon kierrätystä. (2732)

Voiko joku väittää, että täälä ei kierrätetä, häh...Olemma Kasperin kanssa käsitelly viimeset kakspäivää viiskytäluvula sahattuva viijentuuman lautatavaraa, joka aikanaan kulukeentu Kallelammökintarpeijen mukana Tenniömpirtin savottapaikalta likeltä Kuoskunkyllää Naruskajokivarteen. Tämä siirto on tapahtunnu samanavuonna, kun Kasperi on vetänny ensmääset henkosesa Kemijärven sillosen sellutehtaan ilimaa, elikkäs vuona 1986.

Mökkirakentamisen yhteyvesä Tenniömpirtiltä puretut lauvat naulattiin Kallelan pihaliiterin seiniin Kallen syntymäjjäläkeisinä parinavuonna.

Nyt uutta liiterijä rakentaisa nuot samat lauvat siirtyilee uuven lattialauvoiks. Net riittää sinne justeikämelekeen, ninko olemma laskelmoinu. Net kun saavat tulevaisuuvesasa olla sielä peltikaton alla ja maapohjan kosteuven ulottumattomisa rakennusmuovimpäälä, nin arvio on, että net lauvat ei lopu ikunakuunapäivänä. Tähämmennesä lautojen ikä alakaa sahhauksejjäläkiin olla kaikkijaan noin seittekytävuotta. Miehenikä.
Niijen lautojen alapäitä on kurittannu vuosijensaatosa sajevejet ja sammaloitumiset, mutta lattijaankunnet laitetaan, niivvain verskit lautaosat laitetaan käyttöön. Sirkkeli nimittäin soi.

Kun saamma laittijan valamiiks, nin teemä seinät uuvesta nelituumalauvasta. Lattijarakenteisa ja katosa on käytetty tuoretta kakkosnelosta, jota sahoilta saa nykysin ilimaseks, kuvviittii vaan käyvä hakemasa.

Seinät kussaahaan valmihiksi, nin alakaa helevetimmoinen koivuklapijensiirto uutukaisen liiterin suojiin. Son sitten oma rojektisa.

Tukikohasta rojektija vielä jatkamissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti