sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Metri kohta kasassa. (2691)

Lumimäärilä ei varmastikkaan mainosarvova kovin paljova ole, kun näyttäs koko Suomenmaasa olevan tätä valakosta herkkuva enempi kuin omikstarpeiks. Tääläkin metristä puuttuu ennään kymmenkunta senttijä. Eilejja tänhään on tullu viijettoistasentit lissää semmosta puolnuoskasta. Ennään ei lumi lennä, ninko toisapäivänä ja eilenki.

Meinasima emännyyvenkans kävästä vaihtelemasa Kallelan sääaseman tuulimittarimparistoja, mutta eipä sitä itätuulejjäläkeen tarvinnu Erkkilän peltoaukijan takana tietä autola lähtee kokkeilemmaan, kunoli lumet täyttänny tuiskussa tien aurauspenkkoja myöten.

Valokuvisa hiukka huonosti näkkyy, mutta perruuttamala piti takas pääväyläle tulla ja jäähä oottelemmaan, että MoilasJussi kerkijää muilta kiireiltäsä hiukka kärkiauraa nuoskaluimele käyvä näyttämäsä.
Pääsijäisempyhät net lähestyy myös. Sillon Kallelaan on tie auki ja sevvaranneet pääsee perile, kuten normikeleissä on.

Met suunnittelema kevyttä kalaretkee Inarijjärvele pyhijen loppupääsä. Sais muuttuva kelit hiukka kevväisemmiks, mutta tarkennee sielä jäälä kylymemmälläkikkelilä haalareisa ja lämpösaappaisa. Ja kytysten suojana kynsikkäät.

Tukikohasta poutakelijä välleen oottelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti