lauantai 3. elokuuta 2019

Hillan kypsyysaste Naruskalla 10-15 propsenttija. (2174)

Muutama Ukka Matinpoijjan entunen työkaveri kiikutti viijellitran sankon tänhään poimittuva hillaa Tukikohan kylymijöön. Kerruupaikka on Naruskalta muutamankilometrin pohjoseen ja avosuo, jossa hillan kypsyysaste on otsikon mukkainen kymmenkunta prosenttija.

Eli aukijalle kun suunnistaa näissä kylmissä keleissä rapijan viikon tai kahen päästä, niin saa poimija suunnilleen kaikki poijes. Laatutavaraa on, joskin prempijakin vuosija on tämä poimija nähny. Jos kohta huonimpijakin.

Taivassalon tutut hilastajat poimivatten viiteen immeiseen kolomesa päiväsä rapijan parikytä killoo hillaa. Tyhjiä soita mahtu ja mahtuu kulettuihin paikkoihin, eli jokatoisellakkaan suolla ei tätä herkkuva tänä kesänä ole. Eli terveet pittää olla jalat, jos meinaa ämpäritolokulla hillaa astiijaasa saaha...

Tuossa hyvä päiväsatsi puolenkytäkilloo laatumarjaa kuvattuna Tukikohan pirtimpöyvällä...


Tukikohasta mielesämaltamissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Niinhän se Aika vain menee, eli näinpähän Mummelin ja -Kasperin Kaupassa paria Päivää Aarnin Syntymän jälkeen ja ensin, tahtoi olla Oikosulku, mikä Kappalehan se oikeasti on, josta Aarni, voisi hoilata olevansa Maatalousinsin Poika, mutta Lentäjän Poikahan se lienee. Ja tosiaan, alkaahan sille Rihlallekin Ikää tulla ja hyödyllistähän on, käyttää niitä saunavastoja luutina, jota en ole tullut ajatelleeksi ennen tämän lukemista. Pari Tuttua, on tänään tulossa Sallaanpäin, joista toiselle, on Salla, vielä täysin tuntematonta Seutua, mutta vaeltelemallahan tulee tutummaksi. Eivät ole keksineet Teille majoittumaan tulla, mutta täytyy ehdottaa sitä, jos toiste sinne tulevat. Herkutelkaahan marjoilla, joita Työkaverit kylmiöön laittoivat!

    VastaaPoista