perjantai 5. lokakuuta 2018

Mettopata.

Soli eilisäehtoola vuorosa tämän Mettoyhtymän tävvuojen mettopata. Ukka sai taas luvan toimija pääkokkina. Poijjaat talakoilit mettikanallihat sopeviksi paistopaloiks. Eihän tuotollu kaitku rapijat viiskilloo puhaslihapaino, mutta jonnuullaine pata se niistäkki synty. Viimovuonaha tuota joutu hirvellihala jatkammaan, mutta nymmentiin pelekälä lintulihala.

Puolisenkilloo Ukka tieten käytti valakosta suolasilavata, nyt soli Rönkää. Tuoreena sitä saa meitimperän ainaki ässäkaupasta, mistä äijät siton jo kotijoviemisiks vissiin puolenkytäkilloo hamstrannu. Eteläsä ei kuulema tämmöstä tavarata kaupasta löyvy. Kyntöauran kärkikoviketta...

Läskit Ukka silippus voiks prauninkonneella, josson net mutkaterävät terät. Sika mennee täysin tunnottommaan tillaan, kun se pyöräytettään sillä hienoks. Ja hienosti se sitten sullaa rautapaasa, jokon kuummana hellala. Siinä net pyöri eräkerrallaa lintulihapalaset paasa ja kunolivat imenny sijat sissääsä, nin sieltä issoon teräskattilaan. Niija sen pohojale Ukka kuulotti neljä isova sipulija kärkihommana. Lihat kerroksiin, kerroksijen välliin norjanpoijjan kutujjuustova, sitä ruskijaa. Ja sittemmustikoita, mustija viinimarjoja, kevyvesti mustapippurija, ihavvähä soijakastiketta.

Teräskattilaku oli melekeen täynnä nuita kerrottuja, nin sitten kattila lihapintaan asti täyteen Naruskan ossuuskunnan vettä. Ei lihaliemijä, eikä muita kotkotuksija nyt, kun läskit laitettiin pattaan hienot suolat poishuuhtomati.

Kans pääle ja kattila uuniin. Satakaksviis ja seittemäntuntija. Viimoseks kahekstuntija laiton veheneäjauhosta ja kuohukermasta sekotetun suuruksen lihapattaan ja varovasti sekottelin.

Parikolome äijää kävi suolat etukätteemmaistamasa, eikä tarvinnu kuulema korjata. Ihimejuttu.

Pottuja lohkoimma Kasperin kanssa pari issoo uunipellillistä pitsauuniin. Net met voitelimma ruokaöljylä ja soijakastikkeela ja sekkaan yrttimaustetta ja pikkuset mustapippurirouheet. Pottuvenneet liotimma pienesä lasivuokasa ympäriisä ja siitä pellile. Uuni 225 asteesa ja vajjaa puoltuntija.

Mummeli olit laitttannu päivälä kaks pannullista Maikimpattaa, joston kait täälä jossaki ohjekki. Ukka huitas viimeseks puolekstuntija vielä maustamattomat tuorejuustot kaaliporkkanapattoihin. Namija tuli.Saunajjäläkiin äijät pöytään. Ja koska vain sijat ruokailee iliman ruokaryyppyvä, nin poijjat tempasivat alle kunnovviinaryypit, ja sitten alettiin syömmään.

Siihenasti vetelivät turvoksiinasti pääruokaa, kun pöytään toima vielä omenhyvettä Helemisomenoista. Nyt nekkin on kaikki hyötykäytetty, kolokytäkilloo ainaki.

Jovain vissiin painelivat poijjaat kohta syönnijjäläkiin levole. Aamupalala tarjoilima varmemmaksvakkuuveks Ukan kylymäsavustammaa viskilohta. Siks viskilohta, kunnet ruokaryypytki olit tällä kertaa viskijä...

Tukikohasta seuraavija ruokalajija taas suunnittelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti