lauantai 20. lokakuuta 2018

Aika korkijalta ja aika kovvaa.

Tulimmapa ehtoonsuusa Mummelin kanssa Rovaniemellentokentäle ja sieltä samontein Leksula kotijo. Viikompäivät kulu rattosasti Roomasa. Mummeli tekkee varmaanki taas valokuvakertomusta, jotenka ketä kiinnostaa, nin sitteppä kattelette.

Rovaniemele tulimma lentokentäle semmosesa sumusa, että kapteeni laitatti kaikki puhelimet ja tietokonneet sulukuun siinä vaiheesa, kun alettiin laskeutuun kentäle. Ukka katteli akkunasta, että eipä ole maata näkösilä. Ja samontein kone jo tapas kiitotien pinnan. Ei ihan oppikirjahilijasesti, vaan tultiin meleko korkijalta ja kovvaa. Mutta maahan tultiin kuiten. Kovempi pomppu on kojettu kertaalleen halapavirma Raijaneörin konheella Riikasa käyvesä.


Samasa sumusa ajelimma maantielä aina Kursunkylile asti assuinpitäjäsä. Sitten keli hiukka selekis.

Laitoima saunallämpiimään ja taijama saunajjäläkiin leppuuttaa luita omasa petisä, eikä aamusela laiteta kellova piriseen. Reissukamppeet jouvama selevimmään pyhäpäivärratoks.

Tukikohasta tähä. Kakstoistatuntija Roomastalähön jäläkiin.

2 kommenttia:

  1. Ilmeisen hyvin meni reissunne? Tervetuloa takaisin suomenkamaralle.
    Yöpakkasia lupaa tänne etelään ja päivisin vettä.

    Hakkapeliitta 8 ja kaivamaan varastosta täältä tähän.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa oikein hyvältä Ehtoosuunnitelmalta ja odotellaanpa sitä Kuvakertomustakin, mutta miksi ei höystettynä pienillä, Sanaselostuksillakin, mitä kuvat esittävätkään? On sitä myös koettu tuollainen kova pomppu laskeuduttaessa Seutulaan 28.12.1991, palatessamme Madeiran Joulunvietosta Koti-Suomeen, portugalilaisen Lentoyhtiön saattelemana, eli jysähti kunnolla, kun olimme maassa ja pohdimme, että ehkä Kapteeni, teki näin aivan ajatuksissaan, kun on tottunut, ettei Madeiran Pääkaupungin Kentältä ainakaan tällöin, voi lähteä lentoon täydellä tankilla, kun kiitorata, on lyhyt, vaan tehdään välilasku läheisen Saaren kentälle, jossa pitkä kiitorata ja näin, tankataan kone täyteen, kun taas Seutulasta Madeiran Pääkaupunkiin saakka, voi lentää alusta saakka täydellä tankilla. Puhelinten sulkemisista, ei edes tällöin vielä kuulutettu, kun eivät olleet muotia, mutta jo vuotta myöhemmin, kuulin niistä ensikertaa lennolla kuulutettavan. Mutta Tervetuloa Koti-Suomeen ja varmasti, on jo reissukamppeet, löytäneet oikeille paikoilleen.

    VastaaPoista