perjantai 30. kesäkuuta 2023

Kallelaurkko. (2820)

Nopiasti mennee viikko luonnohhelemasa Naruskajokitörmälä Kallelasa. Siinähän tuota olleilun ja kalastamisensivusa tuli tehyksi monta hommaa. Käsiparija oli usijampi parimpäivän aijjan, jollonka saatiin viimeinkippurettuva vanha liiteri valamiiks ja lastattuva naulasinellautoinesa kaatopaikkakuormaan. Peräkärryllinen siintä tavaraa tuliki.

Kasperi heiluttelit motorisahhaa kaatamala hirsmökin ympärystältä liijat koivut pois nin, ettei net jatkosa varisuttele lehtiäsä peltikatole, jonka ommäärä uusiutuva loppukessänmennesä. Tuli niistä kaajetuista sevverran koivurankaa, että yhtenäpäivänä Ukka hakasi Massikan Jarkolta ja tekasit rankakasan saunajatakkapuiks. Sinnenet jäit pihapinnoon kuivammaan ja siirrämä net elokuusa liiteriin seuraavala huoltoreisula.

Pihakrillile tekastiin ikivanahoista pylyväistä parit jämerät penkit. Kasperi ohharjotellu salavoksijen tekova Onnelasa, nin hyvin käytti lukkojenteko penkkipuihin. Nyt sinne soppii ulukotulile monta immeistä istummaan. Rantaan tekastiin muutamale istuimpenkki, jolla voi hyvälä kelilä otellavvaikka aurinkova.

Vielä piti oikova niliaitta pihasa vaateriin ja Kasperi raivas jokisuuntaan ylävirtaan hiukka lissää näkymätä. Mökin akkunoistakinnäkkee nyt paremmin ulos, kunnet pestiin ammoniakkiliemelä, ajaksila se hoitu hyvin talonypäri rapijasa tunnisa.

Hyvä sielonnyt kessää vuokralaistevviettää. Netti pellaa hyvin, sajepäivinä voi katela vaikka telekkarija. Uus liiteri on täynä koivukalikoita saunanuuniijja takasakivvoi puuta poltela, jos kylymijäjaksoja kohallessattuu.

Urputien Tukikohasta kaupunkilaiselämätä taas viettelemissiin tähä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti