torstai 2. helmikuuta 2023

Tarkka kontrolli. (2798)

Joku voi muistaa, että kertoilin täällä jokuaika sitten ylähuulesta, josta poistu tilapäisesti viheltelyominaisuus. Huuli sekä parani hyvin että ei parantunnu hyvin. Siinoli tuola huulipunarajasa semmonen välilä verta vuotava reikä, joka ei tuntunnu umpeuvan oikee kunnola sammaan tahtiin kuin koko noukkatoosan alta lähtevä pystyhaava.

Löinpä päivänämuutamana viikompäivät sitte ja rapiat kakspuoloset silimälasit nokale ja menin kunnon valosa peilin etteen. Siinä verevvvuotokohasa näky semmonen valakosempi pise. Otin teräväkärkiset pihit tai oikeemmin semmoset pinsetit, joilla näppäsin tuosta vaaleesta kohasta kiinni. Otekkun tuntu olevan harossi, nin vetelin pinsettijä varovasti ulospäin. Ja mites kävikää...pullahti sieltä reijästä semmosta kalastajallangannäköstä vaalijaa lankaa semmonen toistasentin pätkä.

Otin siitä papperinenäliinampäälä varmemmaks vakkuuveks kuvan.


Oma maallikkoarvijo on, että eihän se huuli voi kunnolla parantuva, josse joutuu tuommosenkanssa tappelemmaan sielä huulen sisälä. Poistamisejjäläkiin alako selekeesti turvotukset vähentyvä ja reikäkimmeni umpeen.

Toissapäivänä oli kontrollikäynti Rovaniemelä keskussairaalasa. Ultralla tutki mieslekuri kaulaa, muttei puhunnu koko aikana sannaakaan. Antovaan lyhhyitä käskyjä käännelä päätä sinne ja tänne ja löi vaseliinija ihole. Soli vähän kiusallinen tilanne, kun se lekuri aina välisä naputteli siihen konneeseesa, nin tuli ittellä mieleen, että löysköhän se jottain, vaikkei mittään puhunukkaan...Kuitenkikkun se oli laittannu konneesakkiinni, nin se sano vaan lyhvesti, että eipä sieltä mainittavvaa löytynny.

Pyyhin vaseliinit vai mitälierrasvaa oli pyyhkeeseen ja laiton paitaa pääle. Ja eikun seuraavaan osotteeseen Vilikkaan toisellääkärilluo. Se syynäili kaulaa ja suuta ja noukallimakalavoja tarkasti lamppu otallasa. Se oli hiukka puhelijaampaa sorttija ja kertoilit, että kun on löytynny tämmönen syöpäperänen kasvannaine, nin kotrolli onnoin kolomenkuukauven vällein ainakikkahen vuojen aijjan, että varmistellaan, ettei löyvy sammaa sorttija muuvalta.

Semmonehhan mulle soppii hyvin, kunei oikeen kiinnosta alakaa enempijä syövän kanssa temuvammaan. Täytyy sanova, että kyllä nämät systeemit Suomesa on tavallisehhyvälä mallila.

Tukikohasta seuraava kontrollija levollisena oottelemissiin tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti