torstai 17. maaliskuuta 2022

Inkkarista entunen. (2684)

Son ammattimies ammattimies. Raktorimieskin on, ninko minä pääsin tietämmään, kun asijaa enempi tutkin.

Hommat meni sihevviissiin, että Linko-Jarkko tuli etukuormaajallasa pukkelemmaan pihoja leviämmälleen, että saamma sen kuulusan rekkakuorman koivuja pinnoihin takapihale sihevviissiin, että net ei talavilinkouksija haittaa. Jarkko alotti työt ja ilimotti ensmääsestä levityspaikasta kohta, että hänestä tuntuu, ettäsielä metrisen hangen alla joku vastailee raktorin kauhaan. Minä tieten, että ei siinole mithän, betonisija poltetun talon rakenteja enintään, jotka kyllä ryskäämistä kestää.

Noh, eihän siinä kauvaa menny, nin Jarkon eppäilyt osu oikeeseen. Muovinen kaikennähäny inkkarimuovikannoottihan se sieltä hangesta löyty. Soli syksylä jääny kaheksammetrinmpäähän siitä paikasta, missä siton kakskytävuotta talavet säilytetty omala alustallasa.

Varovaisetki kauhakosketukset teki kannootinkeulasta entusen...Ruumista ei ole ies kokonaan kaivettu hangesta pois, mutta keulatutkinta anto lohuttoman lopputuloksen. Aina roiskaa, kurrapataan. Otin tieten kaiken empoliittista, vaan oikijan vastuun vahingosta. Sannoin Jarkolle, että minä vastaan, jos jottain hangesa särkyy...Ja vastaan kans.

Sommuutenmonta reisuva teheny tuo inkkari. Son käyny Vanahan Sallan kommeimmat jokipätkät Kutsajojela, Vaatsimala ja Tuntsajojela Vanhasa Sallasa. Ei taija ennää asijata olla tuohon nykysin epäsuositumpaan valtakuntaan, mutta jää kohtuullisehhyvijä muistoja kuiten.

Jos joku joskus inkkarikannootin ostaa, nin tuommonen ämpärimuovinemmalli sen ollappittää. Se kestää kaikki kolohut, mitä sille voi vesijen äärelä tapahtuva. Rantakivikosakin siton vejetty sihevviissiin, että naarmu poikinneen on pohojaan tullu. Ei sitole kuite tehty sihentarkotukseen, että sitä hankijensisältä tunnottomila hytrauliikkavoimila pukitaan.

Tukikohasta uuvenhankkimista tulevaisuuvesa vielä harkitsemmissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Onhan sitä varsinkin 1980-Luvulla, Melottu niin Inkkareilla, kuin Kajaakeillakin, joita varmasti, voi yhä edelleen, Vuokrata siellä Peurungassa peurunka.fi ja onhan niissä molemmissa, omanlaisensa Tunnelmat ja Inkkaria, olin muutoin vain, Tutkiskellut jo 70-Luvun puolella, Tuttavien Pihassa.

    VastaaPoista