torstai 2. syyskuuta 2021

Syksyvä kamerakuvin Naruskalta. (2594)

Ohan siinä omat hyvätkippuolesa syksysä. Vähempi sääsket ja paarmat ympärilä pyörii. Noh, tilale tullee tieten polttijaiset, mutta niijen kans pärjää ainakittämmöselä luoteistuulela, mikä lähiaijjat täälä puhaltellee. Ei hiki isommin valu ainakaahhelteen takija...Niija hirvikärpäne on täällä tuntematollaji...

Väriloistova olluvasa kohtalaisehhyvin. Maaruskan ja puuruskan yhteisestä aijjasta en ossaa sanova, mutta eikhän sitä yhistelmätäkijjossain päin pääse kokemaan. Net, jokka tänne tulla ymmärtää.

Son taimenerrauhotusaika, jota jokkuvvisaat meni muuttammaan syskuun kymmenennestä syyskuun ekapäivään. Kanalinnumpyynti kuiten alakaa kymmenespäivä. Soli kait eilen puhelimmyyntijä ja nettimyyntijä rittänny Sallan ja Saukosken lintuluvile jopa toistaminnuuttija. Oli hyllyt kaupasta kuulema tyhyjentynny. Ja moni jäi iliman.

Tukikohta majottellee taas tällessyksyvä mettämiehijä kaikkina päivinä viikosta yhtäsoittova lokakuulloppuun, kunei net päästänny niitä steinerkoulukkaita taaskaan tänne.

Josei mettästä, nin vielä täälon vuorosa korkijala mustikoita ja puolukkaakittullee paikon hyvin. Sekkään ei kaukana valamiista liene. Ja ruskaa on nähhäasti.

Emännyyvele ostin syksyrratoks ja muinakivvuojenaikoina käytettäväks pokkarikännonin, semmosen köykäsemmän kameran, mitä nuot isot järjestelmät. Emo sillä opettellee, mutta ensmääsistä otoksista jo voi päätelä, että laatukuvija poversotti piirtää. Kattokaa vaikka itte, eilistä päivää kuvattuna. Syyskuun ekaa.Tukikohasta sajekkuuriojevvälisä klapiurakkaa jatkamissiin tähä. Pitkäkkalsarit jalasa.

3 kommenttia:

 1. Kyllähän siellä kumminkin saa verkoilla kalastaa,ainakin paikalliset ja mökkiasukkaat.

  T Vesa

  VastaaPoista
 2. Saa tokkiisa kuka tahasa ostaa verkkoluvan ainaki Naruskan kalastuskunnavvesiin tähän koskiossuuvelle. Son vaan verkolla saatu taimena yhtä laiton kuin uistimmeenkin tarttunnu kala, jota ei saalispussiin kannate laittaa, josei linnaahhaluva. Tai ainakhan sakkova saaha.

  Ukka Matinpoika

  VastaaPoista
 3. Vesa, hommaa pari verkkoa ja järjestä asumisesi Naruskajoen läheisyyteen. Venekin pitäisi verkkohommaan olla ja vähintään kumisaappaat. Jos, ja siis huom. jos saat saalista onko se saalis vähemmällä vaivalla saatua, ehkä parempaa, maistuvampaa, tai halvempaa, kuin kaupasta ostettu vastaava kala?

  VastaaPoista