keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Marjakatsaus 2019 (2138)

Soli kolomempäivän kesä täälä viikollopula. Alako jo tuntuussiltä, että Naruskalakivvoi näjemmä olla parit helleppäivät peräkannaa. Jakunnet oli jo kesäkuula parijaviikkoo ennejjuhannusta, nin olis voinu vaikka kääntyvä kesäks lopullisesti.

Mutta ninko tiijätte, nin maantasale meijät on pallautettu. Oli tävviikon maanantakiaamu kaks astetta lämpöstä ja itäkoillisesta vinkka. Eilen tiistakina suunilleen sammaalaatuva. Ja ei paljoo poikkee tämäkhän keskinevviikko.

Syrjäsilimälä seurhaama eri kasvijen kukkimisija. Tärkeimmättieten hilla ja mustikka. Lämpösummaa enole joutannu vessanpönntöjevvaihosa ja perämoottorikauppoja setviesä laskeen, mutta ei voi Naruskala olla paljoopääle sattaa, jokon hillankukinale yks etappi.

Aikaserikoine ilimijö oli ja on, että mikroilimasto voi senkivverran poiketa viijelätoistakilometrilä. Kotalasa puukkomestarin revviirilä oli koivullehti puoltoistaviikkoo sitte puolesavälijä, kummeijän pihapiirisä Tukikohasa ei lehestä olluttietookaan.

Hellejakso laitto osat hillasta ja osat mustikasta nupule ja kukkimaanki, mutta aukeilessoille ei vielä ole pääkukinto ehtinny. Janyt ei tarttiskaan, kunei täälä pöllyttäjät lennä. Saavaikka munasillaan mennä ulos töllistelemään, nitturvotusta ei sääskestä ole mahollista saaha.

Ainut viimeaikasten öijen pareepuoli on ollu se, ettei meilä ole käyny miinuksela ainaskaan astetta enempätä. Viimoyönä näky halla kurittanneen Kainuunkorpija, kummeilä oli lämpöasteita kolomekkipaletta. Ja miinuksela oli käynymmyös Länslapisa. Huono homma heile marjasavon kannalta...

Tuoson pari mustikkakuvvaa tänaamun aamukatsauslenkilä postilaatikole ja takas. Mummeli ja Hallahelinä poimi koulukkaan valokuvakasvijoon hillankukan. Kuva on kaheksannelta kesäkuuta tänä armovvuona.
Korvasienimettään tars mennä. Joseiniitä nyt löyvy, ninsitten niitei tänne etelämmaalliin välttämäti tule. Raportoima niistä, vaikkei net kaikkija kiinnostakkaan.

Tukikohasta normikeskiviikkosallareisule kohta tarttaamissiin tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti