tiistai 25. kesäkuuta 2019

Anoppi henkilökorttiviitakosa... (2146)

Ainakisse selevis parimpäivän kotiperäreisula tekopitäjäsä, että se virma, josa Ukka Matimpoika aikannaan palaveli kakskytäkaheksavvuotta, ei ole tänäpänä nin tehokas ja toimiva, mitä se oli seittekytäluvun loppupuolelta nuo vuojet etteenpäin.

Olen vilipittömästi sillämielin, että paljollaisesti on tullu palavelut takapakkija ainaki polliisin kanslijapalvelujen kohala. Pisti oikeen vihaks, kun Pettääveelä käyvesä kuuntelin yheksänkytävuotijaan anopin korutonta kertomata siitä, mitenkä nykyvään hommataan venahentunneen passin tilale ei passija, vaan henkilökortti. Polliisimmyöntämätä.

Ensimpiti anopila raijatuttaa ittesä Keuruule valokuvvaan paikkaan, mistä kuva lähetettiin asijanmukasesti poliisin rekisterriin. Kuvakootit oli anopila tallesa. Hän oli yrittänny hoitaa asijaa valamiiksi polliisiaseman kanslijasa samala reisula, mutta sieltoli tylysti tarjottu aikaa hakemuksejjättövä varten heinäkuun 2019 lopulle, rapijan viijen viikompäähän. Siihen olit tyytymiset ja palattava tyhyjintoimin kotijo.

Ukka puuttu sevverran hakemukseen, että Pettääveelä naputtelin anopin avuks henkilökorttihakemusta polliisile netin kautti. Suoritima vahavat tunnistautumiset ossuuspankin tunnusluvuila. Lomakkeele saatiin sillai oikeet nimet ja syntymäaijjatki. Kuitenkhan se ei konheele vielä piisannu, vaan sielä sanottiin selevällä suomenkielelä, että tappaus ejellyttää polliisilaitoksela käyntijä Keuruula. Tunnistautumasa. Ensmäänen vappaa aika tälle opperaatijolle oli 31.7.2019. Eihän se auttannu, kunei lähemmäks ollu vappaita merkitty. Eelleen viijevviikompäähän...Ja viiskytä euruva ja rapijat piti maksaa, että pääs varraamaan jatkokäsittelyle aikaa. Teimä näin.

Anoppi joutuu sielä tieten tojistelleen henkilöllisyytesä, joka kyllä olis minummielestä ollu riittävästi paperiloisa jo valamiina, kun polliisila on ihimisestä sielä entusen passin kuva ja uus kuva, viikovvanaha. Net jos laittaa vierekkäin, nin voi sanua, että naamat täsmää ja västörekisteritievot on saatu pankkitunnistautumala vahavasti.

Ysikymppinenjjoutuu nyt tenttiin. Net sielä kyssyy, misä viettelit lapsuutes, kuka oli sun isäs ja kuka oli sun äites. Ja montako sisarusta sulla oli ja on, ja mitä kouluja kävit ja misä. Harjotuksesta anoppi selevis ihahhyvin. Kun hänoli kymmenisevvuotta vanaha, nin isä vietiin sottaan tappeleen Neuvostoliittova vastaan. Sielä isältä kulu parraita vuosija koko sovan aijjaan viisvuotta ja kotijo hän tuli pahallaisesti haavottunneena. Äitensä puolestasa jäi lapskatraan kansa Pakolan torppaan. Ja hevonen. Noh, hevosen olit joku määränny hajettavaks sottaan, mutta anopin äitee oli ollu tiukka täti, eikollu antannu hevosta. Oli tieten sanonnu, että mies on jo sinnevviety, hevosta hänei anna. Eikä antannu, vaan hakijat katto viisaammaks luovuttaa hakuhaaveesa ja polle jäi talhoon maatöijen avuks.

Tyttönimi Raitanen muuttu avioliitommyötä sukunimeks Kokkonen. Kaks lasta, tyvär ja poika on maalimmaan saatettu Kerttu Alinan ja Niilon liitosta. Leskenä ovvietetty viimeset puolenkytävuotta. Samasa osotteesa asustellee Kerttu Alina eelleen Pappilanpellola. Ja aika kulluu nykyvään rattosasti nettimummuna. Ainuva asija, mikä hiukka tökkii on se, että iliman henkilöllisyystojistusta joutuu nyt vajeltammmaan pitkijäkin aikoja, kymmnenevviikkoo nyt kuiten. Ja sittehhän alakaa jännät aijjat, saako sitä mahollista henkilökorttija kaupasta ulos viivelukkojen takkaa, kunei nyt satu olleen virallista henkilöllisyystojistusta. Toiveikkaana mummeli oottaa, että porkkanakauppijas antas kortin sitte ulos lokerosta, kunnet hänet ninhyvin tuntee vuosijen aijjalta.

Minoon ite sitä mieltä, että vihireelä sisäministerilä on jonkuvverran hommaa, että polliisipalavelut saatas pallautettuva vanahain hyvijen aikain tasale. Lupakanslijjaan pääs asijoimaan iliman aijjanvarrauksija ja kaikki hommat hoitu sujuvasti. Sotatilasa Suomi ei ole ollu kennenkään kansa kohta seittemäänkymmeneenviiteevvuoteen, josa aijasa luulis saatavan tämmöset asijat hoitummaan sujuvasti.

Ja voishan vihiree vihiree sisäministeri alottaa vaikka semmosen kamppanijan, että yli yheksänkytävuotijaitta immeisijä säätyyn kattomati alettais piteleen kunnijakansalaisina, joile valtijo sujuvasti kärräis postilaatikollisen henkilökorttija maksutta. Luvatut vappusataset ja viiskymppiset on tulemati, eikä vanahuksetkaavvoi välttyvä yli viijenkympin hintaselta maksulta, jota kunnijakansalaisen ei pitäis tarttee maksaa mummielestä olleskaan.

Täson kylä aihetta monesamielesä mielesäpahottamisseen nin ittelä hakijala kuin sivustaseuraajallaki.

Tukikohasta loppupelijä oottelemissiin tähä.


2 kommenttia:

  1. Eivät muuten anna henkilökorttia ulos kaupasta tms jollet pyusty todistamaan henkilöllisyyttä passilla tai henkilökortilla. Jos sinulla ei niitä ole, eivät luovuta. Pitää antaa valtakirja sellaiselle jolla on passi tai henkilökortti. Ajokortti ei käy kun noutaa passia tai henkilökorttia.
    Passi voi olla muutaman kuukauden verran vanhaksikin mennyt.

    VastaaPoista
  2. Juuri näin kun Aki kertoi...Heinolassa sentään pääsi vielä tuttuni äänestämään vanhalla paperisella ajokortilla:-)Kun en tiedä niin ottaakohan ne vielä sormenjäljet tuohon henkilökorttiinkin, ja juuri sen vuoksi pitää sinne kammarille mennä?!

    VastaaPoista