tiistai 28. marraskuuta 2023

Seesteistä elova. (2839)

Heleppo myöntää, että meitin elo ommuuttunu Naruskan ajjoista hilijaiseloks. Emmä kumpikaan isommin kaipaa Naruskan Tukikohan ajottaista kiirettä ja immeisten passaamista, mitä sielä aika ajjoin piisas.

Olemma tyytyväiset Rovaniemen oloihin ja asentopaikkaamme. On sevaan eri asia, että kaikki kauppiaat löytyy viijen kilometrinsätteellä, kun aikasemmin sai kirkolle suuvattaa viitisenkytäkilometrijä suuntaasa.

Ei ole ikävä itärajjaa. Jos rajale halvaa, nin rapsakka tunti, ja ollaan Haaparannala. Eikäpä tästole pitkä ajomatka Ouluun tyvären ja sielä asuvijen lastellasten luokse. Ja poke pesuveineen assuu parinkymmenenkilometrin pääsä Ounasjokivarresa. Virtaavijen vesijen äärelle pääsee, ninko Naruskallaki.

Marraskuu kunon ollu täälä Urputien tukikohasa kylymälläntä, nin harrastuksenomasta puuhasteluva riittää talollämmityksesä. Puuhella onneks löytyy tästä nykysen kojin köökistä ja takka olohuoneesta.
Polttopuuta saamma Kasperin puupinoista semmitä tarviimma. Saahaan halakomapalakkijoks koivupuuta nimpalkuin poltamma. Aarni pienii kirveenkanssa pikkuklapija syttöpuiks mielellään.

Pihallumityöt Urputielä vie aikaa vartivverran, eikole linkomiestä ikävä ollu, vaan kolankanssa saa sopevaa liikuntaa semmitä tarttee. Eikä kerkii hikipintaan pikkupihan kollaamisesa.

Olema perehtyny kaupungin terveyvenhuoltoon. Lunssirokotus ja koronapiikit saatiin paripäivää sitten, ninko saatiin aikannaan Sallassakin. Järjestelmät toimii.

Jouluvahan täsä hiljolleen valamistellaan, ninko varmaan monesa muussakihhuushollisa. Vielä pittää kävästä Naruskala huoltelemasa Kallelamökkijä talavikuntoosa sittenkussielon lunta kivijalan lumettamisseen. Eikhän tuota tule, jos vanahatmerkit paikkasappittää. Talaviaurausasijatki on Naruskala mökkitien osilta sovittuna, jotenka Kallelaampääsee näilänäkymin ajelemmaan herraskaisesti pihhaan asti.

Pysytelkäähän virkeinä. Urputien tukikohasta tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti