maanantai 14. elokuuta 2023

Laavu valamis. (2828)

Kasperin pesuveellaavu Ounasjokitörmäle valamistu ennakkosuunnitelmijen mukasesti siihemmennesä, kun Kasperin töihillähtö oli ensmäästäpäivää tänhään.

Viimeset hommat oli lauvottaa laavuun makkuujaistumapaikat. Sekkään ei vielä piisannu, vaan poke oli suunnitellu laavun makkuuosaston sihevviisiin, että sinne saa ruvallaittoon ja syömisseen nostettuva muullon lattiana toimivan pöyvän kuvijemmukasesti ylös. Pöyvän ympärile mahtuu oikeeseen istumakorkeuteen vajjaa kymmenkunta istujata.

Niksejä saa vappaasti käyttää, jos joku alakaa laavurojektin tästä innostunneena. Kuvat kertonnee rakenteet kohtalaisehhyvin. On siinä tekemisesä ja varsinkissuunnittelemisesa, että rakenteet toimii. Ne vaatii tarkkoja mittoja ja työjärjestystä, mutta onnistuu keltävaan, kun onnistu meiltäkin Kasperin kanssa.

Tulipesä ojjämeräätekova, ninko jokapaikka tässä laavusa. Laattakivilattija luonnonkivistä ja koristeena kivet myös tulisijasa. Kivitulipesän päälle tullee vielä metalliset kehikot muurikkaa ja muita paistoastijoita varten.

Urputien Tukikohasta laavuavajaisija oottelemissiin tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti